Det är alltid kul att testa lite nya smaker och genom att googla runt bland röda linser-soppor kom jag till slut fram till att med lite förändringar här och där skulle detta bli både enkelt, billigt och nyttigt
I somras efterlyste vi recept med röda linser och Sandra bidrog med sin “solklara favoritâ€. 1 gul lök paprika/chili-pulver 3 dl röda linser 1,2 liter vatten 2 buljongtärningar (grönsaks) 1 burk krossade tomater 3 potatisar (2 enligt originalreceptet) 2 morötter (1 enligt originalreceptet) peppar persilja creme fraiche Hacka löken och fräs i lite olja i bottnen på kastrullen. 3 dl röda linser
1 chilifrukt (röd. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär kycklingfilén i kuber ca 1x1 cm (lättast när den är hal tinad) och ställ åt sidan
5 st röd paprika. Skölj linserna lätt i kallt vatten. Skala och tärna potatisen. Finhacka schalottenlöken. Fräs linser, potatis och lök snabbt i en kastrull med olja
Servera soppan med bröd och ost. 1 stor finhackad gul lök1-2 msk olja eller smör1-2 tsk paprika pulver3 dl röda linser1 1/4 liter svag buljong2 råskalade tärnade potatisarCa 2 msk tomatpuré 1 tsk salt + lite svartpepparFräs löken i en kastrull på låg värme och få i så lite fett som möjligt. 3 dl röda linser
Servera gärna med en klick gräddfil och ett bröd att doppa i soppan. Den här linssoppan har sin grund i i en burk garam masala och en längtan efter het, värmande mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.