Igår lyckades jag slänga ihop en magiskt god pad thai. Receptet fick jag av en thailändsk försäljare som jobbar i en asiatisk livsmedelsbutik, Thailaan Supermarket
) 3 röda chilifrukter (mindre om du inte vill ha så mycket hetta) 300 g kycklinglårfilé neutral matolja, att steka i 4 salladslökar 1 broccoli (liten) 1 dl ostronsås 2 msk fisksås 1 msk kinesisk soja, eller thailändsk 1 msk strösocker 2 dl thaibasilika (eller holy basil)
Tillsätt nudlar, soja, fisksås, ostronsås och socker under omrörning. 4 msk ostronsås. Lägg risnudlarna i en skål med kokande vatten så att det täcker nudlarna
Lägg tillbaka köttet i pannan tillsammans med grönsakerna och slå på ostronsåsen. 1½ dl ostronsås. 1550 g fläskfilé 2 msk olja till stekning Små broccolibuketter 2 tsk tärnad färsk ingefära 1 röd eller gul lök 1 morot ½ chilifrukt 1-2 vitlöksklyftor ½ dl ostronsås 1 grönsaksbuljong tärning Soya efter smak Mjöl VattenBörja med att strimla fläskfilén i strimlor
En thailändsk rätt med kyckling och stark hetta. Direkt från Thailand. 1 liten kycklingfiléEn halv gul lök3 msk torra cashewnötter1 msk torkad chili (luktar sött)1 liten bit vårlökEn liten klyfta vitlök2-3 tsk palmolja1 tsk ostronsås½ tsk soyasås½ tsk fisksås½ tsk tomatsås½ tsk chilisås½ tsk socker½ tsk svart soya sås½ dl vattenGör så här. 1 tsk ostronsås
Tillsätt nudlar, soja, chilisås, ostronsås och socker under omrörning. Pad Thai är en thailändsk maträtt och den är inte bara fantastiskt god utan går rätt fort att tillaga, trots att grönsaker ska strimlas
Vitlök, Ingefära, Röd chili, Ostronsås, Sesamolja, Thai. Thai Pot Rolls. 1 tsk Ostronsås. 3 msk Thai soya. Eftersom detta var ett experimentrecept så har jag justerat receptet på flera ställen så ni inte gör dom fel jag gjorde