Tarte smör recept

Tarte tatin och en klick grädde

Tarte tatin och en klick grädde

Smörj pannan med smör, strö på et ett tjockt lager med socker. Tarte Tatin är en fransk klassiker i form av en frasig och söt äppelkaka
Tarte Tatin med vaniljcrème

Tarte Tatin med vaniljcrème

Mät upp mjöl, socker och smöret i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Ta ut stekpannan och lossa runt kanten på tarten
Sébastiens Tarte Tatin

Sébastiens Tarte Tatin

Krama in det kalla smöret med händerna i mjölblandningen tills det blir som sand. Servera din Tarte Tatin med en god lättsockrad crème fraîche
Tarte tatin med ananas

Tarte tatin med ananas

Krama in det kalla smöret med händerna i mjölblandningen tills det blir som smulor. Smält smöret i en gjutjärnspanna på medelhög värme
Tarte tatin med ananas

Tarte tatin med ananas

Krama in det kalla smöret med händerna i mjölblandningen tills det blir som smulor. När sockret fått en fint gyllenbrun färg, tillsätt smöret och rör runt med en slev
Tarte Tatin - åh wow

Tarte Tatin - åh wow

- 50 gr smör- 1 dl råsocker- 1 dl mörk sirap- 3 kanelstänger- 2 tsk malen kanel- 5 frysta smördegsplattorHur gör man. Sätt ugnen på 200 gr2) Smält smöret i ett stekjärn som kan sättas in i ugnen. 5) Under tiden kan du nypa ihop smördegsplattorna till en större platta som kan täcka järnet. Efter 10 min tar du bort kanelstängerna och så lägger du på denna smördeg och stoppar om dina goda karamellsmakande äpplen. 50 gr smör. 5 frysta smördegsplattor. 2) Smält smöret i ett stekjärn som kan sättas in i ugnen
Benjamins tarte tatin

Benjamins tarte tatin

4 äpplen, gärna syrliga 1 dl strösocker 100 g smör ev 1 dl vispgrädde 1 förp smördeg, kyld på rulle (à 250 g) ägg, uppvispat
Tarte aux pommes!

Tarte aux pommes!

Nyp ihop smör, mjöl och florsocker, rör sedan ner ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Så här i äppeltider passar det utmärkt att göra en tarte med äpplen
Tarte flambée från Alsace

Tarte flambée från Alsace

Smör till formen. Sätt ugnen på 200ºC och smörj pajformen med smör. Blanda vetemjöl och salt i en skål. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten och blanda ner vätskan i mjölet med hjälp av elvispens degkrokar
Tarte tatin med päron

Tarte tatin med päron

Den klassiska franska äppelpajen som täcks med smördeg och som gräddas i en stekpanna i ugnen. Tarte tatin fast med päron
Halloncurd Tarte

Halloncurd Tarte


Koka upp hallonpurén med socker, smör, citronskal- och saft. 120 g smör, rumstempurerat. 50 g smör. Choklad 120 g smör, rumstempurerat. 50 g smör
Pop tarts

Pop tarts

100 g smör, rumsvarmt 3,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 3 msk vatten, iskallt 0,5-1 dl sylt. 100 g smör, rumsvarmt 3,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 3 msk vatten, iskallt 0,5-1 dl sylt
Tarte Tatin

Tarte Tatin

Smält hälften av smöret tillsammans med 2 dl socker och vatten i en kastrull. Täck bottnen med äppelklyftorna, strö 1½ dl socker över och klicka på resten av smöret. 100 g smör. 40 g smör
Tarte tatin med vaniljsås

Tarte tatin med vaniljsås

Värm upp smöret i en stekpanna, ej teflon. Skär till smördegen så att den är ett par cm större än stekpannan på varje sida
Tartar av salmalax

Tartar av salmalax

smör. 8 cm gurka 1 msk citronsaft pressad 0,5 tsk vitvinsvinäger 0,5 tsk strösocker 1 nypa salt 400 g salmalax 0,5 dl gräslök fint skuren 0,5 dl rödlök finhackad 4 skiva formbröd smör att steka i soja några droppar