Krama in det kalla smöret med händerna i mjölblandningen tills det blir som smulor. När sockret fått en fint gyllenbrun färg, tillsätt smöret och rör runt med en slev
- 50 gr smör- 1 dl råsocker- 1 dl mörk sirap- 3 kanelstänger- 2 tsk malen kanel- 5 frysta smördegsplattorHur gör man. Sätt ugnen på 200 gr2) Smält smöret i ett stekjärn som kan sättas in i ugnen. 5) Under tiden kan du nypa ihop smördegsplattorna till en större platta som kan täcka järnet. Efter 10 min tar du bort kanelstängerna och så lägger du på denna smördeg och stoppar om dina goda karamellsmakande äpplen. 50 gr smör. 5 frysta smördegsplattor. 2) Smält smöret i ett stekjärn som kan sättas in i ugnen
Nyp ihop smör, mjöl och florsocker, rör sedan ner ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Så här i äppeltider passar det utmärkt att göra en tarte med äpplen
Smör till formen. Sätt ugnen på 200ºC och smörj pajformen med smör. Blanda vetemjöl och salt i en skål. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten och blanda ner vätskan i mjölet med hjälp av elvispens degkrokar
Smält hälften av smöret tillsammans med 2 dl socker och vatten i en kastrull. Täck bottnen med äppelklyftorna, strö 1½ dl socker över och klicka på resten av smöret. 100 g smör. 40 g smör