Koka rödbetorna och låt svalna, koka dem gärna dagen innan. TARTAR. Skala rödbetorna. Lägg upp tartaren på tallrik med små högar av lök, persilja och kapris
Gör först rödbetspuré genom att köra skalade rödbetor i en juicepress. Två tarter till påsk. Påskharen kom med en ny leksak till bageriet – en juicepress som kan göra juice av vadsomhelst
Har ändå inte lyckats göra någon fin avokadoros då det kladdar så förskräckligt, våra röda rosor av rödbetor var såå mycket lättare att göra, dock väldigt pilligt och lite tidskrävande
Ett litet fall framåt sätter bollen i rullning, skapar ett flöde, startar en trend. Till slut dyker vi bara rakt i, låter rödbetan stöka runt och vrida ut och in på alla sorbetkonventioner vi någonsin hade, och konstatera att vi aldrig mer vill äta rödbetor utan choklad
I London på en underbar krog Ninth i Fitzrovia, fick jag inspiration att göra en tartin med rödbetor så här kommer min tolkning av dessa fantastiska smaker
Steak Tartare (råbiff då). Hackade inlagda rödbetor. Jag har ju tidigare konstaterat att 2012 nog var ett av de sämsta åren jag varit med om, men det fick i alla fall ett oerhört trevligt avslut
Den här tartaren på tacka med rödbetor, krassemajonnäs, ramslökskapris och friterad potatis var fantastiskt god (och jag har ju ätit en del tartarer att jämföra med)
Nästa rätt var en Tartar på sotad hjort från Tvärskogs vilt. Köttet hackades sedan ner till en tartar och serverades med rödbeta, ägg, ättiksmajonäs och massor av pepparrot
Vi fastnade för de här fyra supergoda rätterna – där särskilt tartaren på lax, ostron och havsabborre kommer att dyka upp i mina sukta-efter-vissa-rätter-drömmar för all framtid