Tartar rödbetor recept

Halstrad tartar

Halstrad tartar

Hetta upp en kastrull till medeltemperatur lägg i en klick smör, rödbetorna delade i klyftor och kapris
Tartar på hängmörad högrev

Tartar på hängmörad högrev

Koka rödbetorna i salt och vatten. Servera högreven ovanpå rödbetstartaren. Skala rödbetorna, hacka dem fint och blanda med hälften av olivoljan
Mumsig tartar

Mumsig tartar

Koka rödbetorna och låt svalna, koka dem gärna dagen innan. TARTAR. Skala rödbetorna. Lägg upp tartaren på tallrik med små högar av lök, persilja och kapris

Rödbets tarte tatin

Rödbetor, zucchini, lök, vitlök, sallad och en ansenlig mängd sparrispotatis. Jag vet precis vad vi ska göra på rödbetorna
Två tarter till påsk

Två tarter till påsk

Gör först rödbetspuré genom att köra skalade rödbetor i en juicepress. Två tarter till påsk. Påskharen kom med en ny leksak till bageriet – en juicepress som kan göra juice av vadsomhelst
Det gastronomiska folkhemmet

Det gastronomiska folkhemmet

Ett litet fall framåt sätter bollen i rullning, skapar ett flöde, startar en trend. Till slut dyker vi bara rakt i, låter rödbetan stöka runt och vrida ut och in på alla sorbetkonventioner vi någonsin hade, och konstatera att vi aldrig mer vill äta rödbetor utan choklad
Rödbetstarte tatin

Rödbetstarte tatin

I London på en underbar krog Ninth i Fitzrovia, fick jag inspiration att göra en tartin med rödbetor så här kommer min tolkning av dessa fantastiska smaker
Slutet...

Slutet...

Steak Tartare (råbiff då). Hackade inlagda rödbetor. Jag har ju tidigare konstaterat att 2012 nog var ett av de sämsta åren jag varit med om, men det fick i alla fall ett oerhört trevligt avslut
Rödbetstartar

Rödbetstartar

Kombinationen med rödbetor, kapris och den lättvispade dijongrädden är himmelsk. Tartaren går ju även utmärkt att förbereda dagen innan
Gotland: närodlat och gott på Nyplings Mat och Vin

Gotland: närodlat och gott på Nyplings Mat och Vin

Den här tartaren på tacka med rödbetor, krassemajonnäs, ramslökskapris och friterad potatis var fantastiskt god (och jag har ju ätit en del tartarer att jämföra med)
Vårmiddag med grön topping

Vårmiddag med grön topping

Putsa bort slaksidan på laxen så du får en jämnrund filébit kvar - frys in putset och använd till tartar eller gryta senare