Denna goda kalvpanna serverades med tagliatelle men skulle lika gärna kunna serveras med ris. Köttet strimlades och stektes med schalottenlök, fick smak av sherry, svamp och tryffelcrème, tryffelolja och tryffelsalt samt vitpeppar och lite körvel
Men jag hoppar över tagliatelle (inte så festligt). ”We’ll have sherry with the soupe”. Det är redan klart att det blir soppa och sherry som entrée, fattas bara annat
Servera med parmesanslungad tagliatelle eller en sallad. 4 portioner, 1 timme 50 g hasselnötter 2 röda paprikor 150 g god ädelost, t ex ädelblå från Skärvången 4 kycklingfiléer 1/2 kruka basilika 4 kvistar rosmarin salt nymalen svartpeppar 4 skivor rökt skinka, t ex Tvärnö eller Schwarzwald olivolja eventuellt lite vitt vin eller sherry 1
Tillsätt sherry och basilikablandningen och rör om. 300-400 g tagliatelle. 2 msk sherry. Hacka vitlöken fint och blanda den med basilika, 2 msk av oljan, salt och peppar
Tagliatelle med trattkantarellsås uppiffad med vårlök (eller höstlök så här års, kanske) eller trattkantarellsås smaksatt med sherry, madeira eller cognac till en härlig stek – såsom hjortstek, kalvstek, rostbiff eller helstekt entrecôte
Torkade trattkantareller, ca 1–2 dl torkade (ta lämplig mängd efter tycke och smak – tänk på att de sväller när de blötlagts) – blötlagda i hett vatten i ca 20 minuter 1–2 schalottenlökar, finhackad 2–3 msk smör ½ dl vitt vin (eller 2 msk torr vermouth eller sherry) 2 dl grädde Köttbuljong eller -fond eller vilt- och kantarellfond eller liknande Eventuellt lite vatten att späda med Eventuellt en halv tsk dijonsenap Svart- och vitpeppar, nymald Pasta – jag brukar ofta ta tagliatelle Parmesanost, grovriven Vårlök, finstrimlad Lite flingsalt vid servering Smula ner trattkantarellerna i en bunke