Jag gjorde en supergod försvenskad variant av Tabouleh (supergod libanesisk sallad baserad på persilja), skivade vildgurka, labneh och fyllde grillade hela paprikafiléer med mosad labneh
Tomaterna och persiljan. 2 tomater 1/2 röd lök eller 1 litenett stort knippe bladpersilja 2 inlagda rättikor 1/2-1 citron - saft2 msk olivolja1/2 tsk saltKoka linserna med buljong tills dom blir lite lagom al dente
Passade även på att köpa persilja till tabouleh och fina druvor och fikon där. Men tabouleh, houmus och baba ganoush, bröd och oliver är super när du ska bjuda många
also tabouleh or tab(b)ouli) is a Levantine salad traditionally made of bulgur, finely chopped parsley and mint, tomato and spring onion, seasoned with lemon juice and olive oil
Grunden är egentligen en tabouleh men min version innehåller grönkål och en avokado och tahini-dressing som jag smakade för förtsa gången i Brighton förra sommaren
Servera sallad och något matgryn till, tex tabouleh. ta persilja om ni tycker bättre om det)Svarta oliverBlanda citronsaften, créme fraiche, vatten, buljongtärning, sambal oelek och pressad vitlök i en gryta