Svenskmark. Skrivet 10 May - 2015, 21. 32. Postat i Allt möjligt. Var med blandade känslor jag klev ut från hotellet imorse släpandes på en alldeles för stor och tung resväska i ett sovande London
Nu är vi tillbaka på svenskmark igen efter en helhelg i Polen där vi kryssat tillsammans med goda vänner medan barnen har njutit av lugnet i Blekinge hemma hos sin mormor
Även vår svenske rymdresenär Christer Fågelsång gillar pipparkagor, så mycket så att han packade ner en paket och bjöd sina medresenärer på när de flöt omkring där ute bland stjärnor och planeter
Det är härliga tider som väntar då vi kan äta svenska grönsaker, frukt och bär. Det var tyvärr bara under ett par veckor, som de gick att äta, sedan blev de övermogna och trillade till marken
Åter på svenskmark och tillbaka till vardagen och snart bär det av mot jobbet. Vi har haft en helt fantastisk semester på alla sätt och vis (förutom det faktum att vi ännu inte fått tillbaka våra väskor sedan vi kom till Nice, vilket nu är över en vecka sedan)
Ja, nu är jag hemma på svenskmark igen. 20 Apr. 09. 51. Matsedel vecka 17. 1kommentarer. God morgon Sverige. Vi landade på Kastrup sent igår, eller nja, inatt egentligen och nu är jag trött som bara den, men glad att vara hemma
Såhär under våren/försommaren är det dags att göra en riktig svensk klassiker nämligen nässelsoppa. Skölj nässlorna i kallt vatten för att få bort allt annat ifrån skog och mark som följt med
Det är en vacker tid ute i markerna nu, följ med en stund på min skogspromenad. Kesoröra med Äpple, Kanel och Valnötter 1 dl Keso ½ dl Grädde ½ Svenskt Äpple 4 Valnötskärnor 1 krm Kanel Äkta Vaniljpulver Skär äpplet i små tärningar