Servera med potatis, pressgurka och ev svartvinbärssylt/gelé. Receptet på såsen är min gräddsås men som jag sedan smaksatt med mammas goda svartvinbärssylt
Massor av vinbär, persilja, dill, hallon, rabarber, bondbönor mm har hunnit bli sylt, gelé och marmelad, nedhackat och infryst inför den stundande hösten och vintern
Gör en liten urgröpning i varje boll och fyll med svartvinbärssylt/gelé. Svartvinbärssylten ger en annorlunda och god smak, använder du gelén så blir kakan mer fast och inte lika blöt
Drottning Mergarethes sill på mitt vis, ursprungligen ska det vara svart- och rödvinbärsgelé. Sylten (eller gelén som i ursprungsreceptet) ska smältas med ättika och vatte i en kastrull, blanda med ketchup och låt såsen kallna helt
Smaka av igen, med sylt eller gelé, såsen ska ha hög sötma och kraftig sälta. Tillsätt vin, portvin, svartvinbärssylt/gelé, kalvbuljong, och 2,5 dl vinbär. 2 msk svartvinbärssylt , eller gelé
1 dl svartvinbärssylt eller gele. Gnugga in lagom och lätt lite salt, grillkrydda och finkornig svartpeppar i skivade 1,5-2 cm oxfilékotletter och låt stå en timme