För några år sedan gjorde jag svartvinbärssylt för första gången. I år räckte skörden bara till en liten ynklig syltburk, så jag får äta den sällsynta sylten med andakt
Smaksätt om så önskas med mörk rom och häll upp i rena varma burkar. Lägg sköljda vinbär i en gryta. Snitta och skrapa ur vaniljstången och lägg både frön och stång i grytan
Smaksätt om så önskas med mörk rom och häll upp i rena varma burkar. Lägg sköljda vinbär i en gryta. Snitta och skrapa ur vaniljstången och lägg både frön och stång i grytan
Jag får väl dra till med universums godaste svartvinbärssylt helt enkelt. Inte riktigt rårörd, men faktiskt närapå är den här goda svartvinbärssylten som nyligen såg dagens ljus efter att maken hade gjort en razzia bland våra vinbärsbuskar
80 % blåbär och 20 % vinbär ger en bra balans. Syltsocker gör sylten hållbar och fast. Cirka 1, 2 kg sylt 500 g blåbär 200 g svarta vinbär ½ dl vatten 500 g syltsocker Blanda bär och vatten i en kastrull och koka upp
Rårörda lingon – så gör du Hirams berömda svartvinbärssylt Ingredienser 1 kg svarta vinbär 1 liter vatten 2 kg socker Gör så här. Koka bären med vattnet i 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.