Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. Det finns tex flera olika safter ute i butikerna som har en innehållsförteckning som består av saft av bär, vatten socker och citronsyra
Jo, svartvinbärssaften så klart - kungen bland safterna om du frågar mig. Du vet, skär ner en binge ekologiska citroner, blanda ner med 30 blomklasar fläderblommor och häll på 2 liter vatten med sjuka mängder socker (och en skvätt citronsyra om jag inte minns helt fel)
saft så skulle det vara svartvinbärssaft. Tillsätt citronsyran mot slutet. 1 påse (30 gram) citronsyra (kan uteslutas). 1,5 kilo strösocker, 1 dl socker = 90 g 5 citroner 1 påse (30 gram) citronsyra (kan uteslutas). 10 minuter Tillsätt citronsyran mot slutet
Dra av kastrullen från värmen och tillsätt citronsyra. 75 cl alkoholfritt rött vin eller starkt blandad saft som svartvinbärssaft. 1,2 kg äpplen (gärna svenska rödskaliga höstäpplen)8 dl vattenSaften av 1/2 citron2 dl strösocker1/2 vaniljstång2 kanelstänger10 hela svartpepparkorn5 torkade enbär1/2 tsk malen ingefära1 krm kardemummakärnor1/2 tsk citronsyra. 75 cl alkoholfritt rött vin eller starkt blandad saft som svartvinbärssaft
Svartvinbärssaft. Sila saften och blanda i socker och citronsyra. 1 liter bär1½ l vatten3 dl socker1 tsk citronsyraStöt bären med en potatisstöt, tillsätt 1 l vatten och koka upp i 10 minuter. 1 tsk citronsyra
Skiva citronerna och tillsätt citronsyra. 1. Koka upp vattnet. Blanda i socker så att det löser sig. 2. Låt stå i 5 dagar, blanda i natriumbensonat och sila sedan saften
Lägg bären och citronsyran i ett stort tåligt kärl, helst rostfritt. Saften får en extra pikant skalsmak, mycket godare än kokt svartvinbärssaft och det är mindre blask och söl