Svart bönsås recept

Stekt biff i svart bönsås

Stekt biff i svart bönsås

Tillsätt ingefära, svarta bönor och sockerärtor. 1½ msk fermenterade svarta sojabönor. Skär biffen i tunna skivor och vårlöken i 2cm långa bitar
Kyckling och kai lan i svart bönsås

Kyckling och kai lan i svart bönsås

Blanda samman ostronsås, svartbönsås, sesamolja, strösocker och risvinäger. Kyckling i kai lan i svartbönsås4 port500 g kycklinglårfilé400 g kai lan eller 1 broccolistånd1 dl ostronsås2 msk svartbönsås1 msk sesamolja3 msk strösocker3 msk risvinäger3 vitlöksklyftor1 msk ingefäraneutral rapsolja till stekning1 msk rostade sesamfrön1
Stekt biff i svart bönsås

Stekt biff i svart bönsås

påse svartbönsås (hoi sin sås). Rör ner bönsåsen. Hetta upp olja i woken och fräs charlottenlök, (skalade och tunt skivade), orange paprika (urkärnad och hackad) och broccoli på stark värme i ca 3 minuter
Nästan vegetarisk wok med svart bönsås

Nästan vegetarisk wok med svart bönsås

Min vanligaste woksås har utvecklats sedan jag upptäckte de ljuvligt mustiga fermenterade svarta bönorna (fermenterade sojabönor som finns att köpa i påsar eller burkar på asiatiska butiker)
Kalkonfyllda salladsblad med bönsås

Kalkonfyllda salladsblad med bönsås

Bönsås. När färsen är klar så fyller du några blad romansallad, häller över avokado- och tomatsalsa, toppa med bönsås och pressa sedan över lime
Sambalkyckling med sotad paprika

Sambalkyckling med sotad paprika

Jag har tidigare gjort sidfläsk med svartbönsås och kyckling med cashewnötter av Jennie och den senare är en favorit
Dan dan-nudlar, Jennie Walldéns recept

Dan dan-nudlar, Jennie Walldéns recept

Sås4 klyfta vitlök 4 msk tahinipasta (kinesisk eller 3 msk slätt jordnötssmör 1 msk sesamolja) 4 msk japansk soja 4 msk svart risvinäger (kinesisk) 2 msk strösocker 0,5-1 dl chiliolja 1 tsk sichuanpeppar, mortlad. Färs1 msk färsk ingefära, hackad 6 salladslök, tunt skivade neutral matolja, att steka i 450 g fläskfärs (vegofärs, kycklingfärs eller blandfärs går också bra) 2 msk bönsås (svart) 2 msk torr sherry 1 tsk strösocker
Vegetarisk mapo tofu

Vegetarisk mapo tofu

800 g fast tofu 300 g ostronskivling 4 salladslökar, tunt skivade, vita och gröna delar separerade 3 klyfta vitlök, finhackade 5 cm ingefära, finhackad 1 tsk chiliflakes 3 tsk sichuanpeppar, nymortlad 1 msk sesamolja 2 msk svartbönsås 2 msk ma po-sås (eller 1 msk sambal oelek) 2 msk sake (eller torrt vitt vin) 2 msk strösocker 2 msk japansk soja 4 dl vatten 2 msk majsstärkelse neutral olja, att steka i 4 port ris, nykokt
Sobanudlar med kycklingfärs, pak choi och shiitake

Sobanudlar med kycklingfärs, pak choi och shiitake

Sobanudlar med kycklingfärs, pak choy och shiitake4 port400 g sobanudlar300 g kycklingfärs2 huvuden på pak Choi6 salladslökar250 g shiitake3 msk rostade sesamfrönneutral rapsolja, att steka iSås0,5 dl oystersauce1 msk svart bönpaste eller svartbönsås (finns på asiatiska hyllan)3 msk japansk soja3 msk strösocker1 klyfta vitlök, riven1 msk sesamolja1
Röra, typ kinesiskt

Röra, typ kinesiskt

Ner med vitkål, tofu och sånt man kan hitta när man rotar runt i kylskåp och skafferi (vilket alltså blev chinkiangvinäger, soja och bönsås)

Extra kladdig kladdkaka

Smaka av med svartpeppar. 1 msk soya (eller svartbönsås). en halv kruka färsk basilika ( eller ca 1 msk fryst basilika) , samt grovmalen svartpeppar
Bönsåser

Bönsåser

Sojabönor heter på kinesiska huang dou - gula bönor - så därav kommer namnet, färgen är nämligen mörkbrun ibland nästan svart
Zucchinipannkakor

Zucchinipannkakor

Efter att ha botaniserat någon timme bland de sprängfyllda hyllorna fick jag med mig ljus miso, röd currypasta, sobanudlar, mörk sesamolja, tofu och svartbönsås
Tunnskivat nötkött med sockerärtor

Tunnskivat nötkött med sockerärtor

Blanda bönsås, soja, vatten och salt i en liten skål. 1 msk mald svartbönsås (kolla i asiatiska butiker). 1 msk mald svartbönsås (kolla i asiatiska butiker)