Blanda samman ostronsås, svartbönsås, sesamolja, strösocker och risvinäger. Kyckling i kai lan i svartbönsås4 port500 g kycklinglårfilé400 g kai lan eller 1 broccolistånd1 dl ostronsås2 msk svartbönsås1 msk sesamolja3 msk strösocker3 msk risvinäger3 vitlöksklyftor1 msk ingefäraneutral rapsolja till stekning1 msk rostade sesamfrön1
påse svartbönsås (hoi sin sås). Rör ner bönsåsen. Hetta upp olja i woken och fräs charlottenlök, (skalade och tunt skivade), orange paprika (urkärnad och hackad) och broccoli på stark värme i ca 3 minuter
Min vanligaste woksås har utvecklats sedan jag upptäckte de ljuvligt mustiga fermenterade svarta bönorna (fermenterade sojabönor som finns att köpa i påsar eller burkar på asiatiska butiker)
Sobanudlar med kycklingfärs, pak choy och shiitake4 port400 g sobanudlar300 g kycklingfärs2 huvuden på pak Choi6 salladslökar250 g shiitake3 msk rostade sesamfrönneutral rapsolja, att steka iSås0,5 dl oystersauce1 msk svart bönpaste eller svartbönsås (finns på asiatiska hyllan)3 msk japansk soja3 msk strösocker1 klyfta vitlök, riven1 msk sesamolja1
Efter att ha botaniserat någon timme bland de sprängfyllda hyllorna fick jag med mig ljus miso, röd currypasta, sobanudlar, mörk sesamolja, tofu och svartbönsås
Blanda bönsås, soja, vatten och salt i en liten skål. 1 msk mald svartbönsås (kolla i asiatiska butiker). 1 msk mald svartbönsås (kolla i asiatiska butiker)