Ugnsgratinerad surkålsgryta med rökta revben/bröstben och kött. Denna surkålsgryta är en riktig husmanskost i Serbien men görs säkert även i andra delar av forna Jugoslavien
Om du inte har rökta revben kan du använda annat rökt kött. Surkål som är så nyttigt också. Inlägget LIčki kiseo kupus sa suvim mesom – Surkål och rökta revben dök först upp på Lesscarbs
rotmos, potatismos, syrade grönsaker, surkål, kokta rödbetor eller kokta morötter. Efter fem timmar i ugnen och sakta stekning behöver man inte ens tugga köttet, det bara smälter i munnen
Resultatet blev en smaksensation, som jag avnjöt med Surkål och en klick Smör. På det sättet kokas maten riktigt långsamt och även det magraste kött blir riktigt mört och saftigt
I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid
Jag hade lite svårt för den ångade korven, men tillsammans med surkål och senap blev den ok. Eftersom korv är trend och att jag förra sommaren fyndade en gammal köttkvarn från Husqvarna, tog jag chansen att gå en korvkurs på restaurang Allé för att lära mig mera