Surkål kött recept

Ungersk surkål  -  Székelygulyás

Ungersk surkål - Székelygulyás

Skölj surkålen, smaken blir då mildare. Tilsätt surkål, lagerblad ev salt. surkål och rökt fläsk innehåller salt
Ungsbakade fläsklägg med surkål

Ungsbakade fläsklägg med surkål

surkål. Riv äpplet och fräs ihop med surkålen i en kastrull. Kör i ugn på 125-150 grader ett par timmar tills köttet lossnar lätt från benet
Långtidsstekta revben m/ surkål

Långtidsstekta revben m/ surkål

Men håll er till svenskt kött för guds skull. Igår blev det ett stycke tjocka revbenspjäll och surkål till det
Lamm i surkål

Lamm i surkål

Huvudingrediens är lammkött i bitar. Vi hade förr utrymme för förvaring av hemmagjord surkål. Bryn köttet
Sidfläskstek med fruktig surkål

Sidfläskstek med fruktig surkål

Ta köttformen ur ugnen och lägg surkålen runtom köttet. Lägg den med den köttiga. Ringla det sparade fruktvattnet över surkålen
Kycklingsnittar med surkål

Kycklingsnittar med surkål

Skär köttet i små bitar och blanda det med crème fraiche och sambal oelek. Fördela kycklingröra och surkål på 4 bröd. 2 dl surkål
Kycklinggryta med surkål från Alsace

Kycklinggryta med surkål från Alsace

Men det blir ändå till en ”riktig” choucroute där syran från vin och surkål gifter sig med röksmaken från bacon och mustigheten från köttet

Ugnsstekta fläsklägg

rotmos, potatismos, syrade grönsaker, surkål, kokta rödbetor eller kokta morötter. Efter fem timmar i ugnen och sakta stekning behöver man inte ens tugga köttet, det bara smälter i munnen
Långkokt Lammgryta i Crock-Pot

Långkokt Lammgryta i Crock-Pot

Resultatet blev en smaksensation, som jag avnjöt med Surkål och en klick Smör. På det sättet kokas maten riktigt långsamt och även det magraste kött blir riktigt mört och saftigt
Ugnsbakat fläsklägg

Ugnsbakat fläsklägg

I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid
Fläsklägg i lergryta

Fläsklägg i lergryta

Lägg resterande frukt och grönsaker ovanpå köttet. Efter ca 1 timme och 30 minuter har du en underbar rätt som serveras med surkål som tillbehör
En dag på…Korvkurs på Allé

En dag på…Korvkurs på Allé

Jag hade lite svårt för den ångade korven, men tillsammans med surkål och senap blev den ok. Eftersom korv är trend och att jag förra sommaren fyndade en gammal köttkvarn från Husqvarna, tog jag chansen att gå en korvkurs på restaurang Allé för att lära mig mera