Surdeg grundrecept recept

Pizzadeg med surdeg, grundrecept

Pizzadeg med surdeg, grundrecept

12 g jäst 3 dl vatten, kallt 2 msk olivolja 1 dl vetesurdeg 2 tsk salt 1 tsk strösocker 3 dl durumvetemjöl 3 dl vetemjöl special
Surdeg

Surdeg

Tänkte publicera ett grundrecept på bröd här på bloggen men innan dess vill jag visa hur enkelt det är att göra en egen surdeg
Grundrecept surdegsbröd på vete

Grundrecept surdegsbröd på vete

Jag har hört både bra och mindre bra saker om surdegen på burk som säljs i matvaruhandeln sedan några år tillbaka
Grundrecept för vetesurdeg - Kungsörnen

Grundrecept för vetesurdeg - Kungsörnen

Nu bör jäsprocessen ha kommit igång och surdegen bör ha vuxit en hel del. Doften är (dock) inte enbart angenäm, och surdegen behöver fortsätta utvecklas för att den ska bli stark
Grundrecept surdegsbröd på vete

Grundrecept surdegsbröd på vete

Mumsigt och enkelt surdegsbröd. Skaka burken och rör ihop surdegen med jäst och vatten. 2 surdegslimpor. 1 burk (150 g) Bagarens vetesurdeg. 2 surdeg
Grundrecept råg, färsk

Grundrecept råg, färsk

Skaka burken, vrid av locket och rör ihop surdegen med jäst och vatten. 150 g Bagarens rågsurdeg på burk
Rågsurdeg - grundrecept

Rågsurdeg - grundrecept

Läs mer om hur du sätter en surdeg. Om surdegen efter 10–12 timmar har rest sig ordentligt, nästan till dubbel storlek, och har konsistens som liknar chokladmousse är din surdegsgrund klar
Ostbröd med surdeg!

Ostbröd med surdeg!

Hittade ett grundrecept i Leilas One more slice som jag provade. Det här med surdeg är inget jag provat förut men nu kände jag att det var dags
Rågbröd med surdeg

Rågbröd med surdeg

Häll i surdegen när du känner att vattnet är svalare än fingervarmt. 2 dl rågsurdeg (grundreceptrågsurdeg)
Surdegsbröd på fullkornsvete – Grundrecept

Surdegsbröd på fullkornsvete – Grundrecept

Ingredienser 150 g ( 1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (5 dl) vatten, kallt 750 g (ca 12,5 dl) vetemjöl special 15 g (2,5 tsk) salt eller havssalt 20 g (1,5 msk) oliv- eller rapsolja1 Rör ihop jäst, surdeg och vatten
Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Just det här receptet är en kombination av info jag funnit på Sveriges surdegskonungs blogg "Pain de martin" ,samt ett grundrecept jag fann på en blogg som heter "Sybariterna"
Användbart! Deg till baugette, bröd och pizza.

Användbart! Deg till baugette, bröd och pizza.

Det är ett sådant bra grundrecept som man kan variera i smak och utseende. Dag 2 – bortgörning800 g vetemjöl special eller liknande400 g vatten120 g vetesurdeg4 g jäst20–25 g salt. Blanda fördegen med vetemjöl, vatten, surdeg och jäst i en degblandare på låg hastighet i cirka 10 minuter, eller för hand dubbelt så länge. 120 g vetesurdeg
Surdegsbröd gjort på grovt rågmjöl

Surdegsbröd gjort på grovt rågmjöl

Blanda ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten i en rymlig bunke. Tillsätt de nya ingredienserna i bunken med surdegen och rör ihop alltsammans
Glutenfria Lingonbullar/bröd

Glutenfria Lingonbullar/bröd

Häll i surdegen. Barnen ville ha ”mammas frallor” så idag gjorde jag ytterligare en variant på ett väl fungerande grundrecept
SURDEGSBRÖD HELT ENKELT

SURDEGSBRÖD HELT ENKELT

Här kommer ett bra grundrecept att följa för er som vill prova att baka med surdeg. MARLÉNE's SURDEGSBRÖD
Ljusa glutenfria surdegsfrallor med fiber

Ljusa glutenfria surdegsfrallor med fiber

Fördelen med ett bra grundrecept är att man kan variera det i oändlighet. Dagen innan eller på morgonen samma dag matar du din surdeg så att den är fräsch
Ekologiskt morotsbröd

Ekologiskt morotsbröd

Att baka med surdeg kräver lite tålamod och en del planering men resultatet är värt allting i slutändan
Foccacia med timjan och flingsalt

Foccacia med timjan och flingsalt

Surdegsgrund. Innan du bakar med surdegen är det viktigt att den är aktiv och bubblande och inte för sur, den ska vara lätt och fräsch om du smakar på den, bara en lätt syra