Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost, min absoluta favorit när det gäller frallor
Enkelt att ta ut och snabbt fixa mellis eller frukost till barnen. Men eftersom jag ändå ändrat en del på mjölblandningar kommer ett nygammalt recept på ett lättbakat surdegsbröd
Efter att ha intagit ett halvtorrt bröd till frukost (jo, jag vet. Att fördegen till ett surdegsbak dessutom stått och mognat under natten, kunde ju inte infallit mer lägligt
Det är ännu trevligare när arbetskamraterna visar sig ha en burk surdeg i sin kyl. Jag valde ett recept som lovade att jag skulle få nybakt bröd till frukost utan att behöv gå upp i ottan (vilket jag i och för sig som småbarnsförälder kanske tvingas göra ändå)
Som jag skrev om för några dagar sedan så bestämde jag mig för att själv väcka upp en surdeg och ta- da- den sitter just nu på köksbordet i en rosa vispskål och myser och lever livets glada dagar
Ett helt perfekt bröd till frukosten eller till en värmande soppa. För att vara ett surdegsbröd är dessa limpor lätta att lyckas med eftersom det ingår lite jäst i receptet
Den är jättegod att servera till frukost med skivat kokt ägg eller ost och paprika. I originalreceptet bakas det här brödet på en surdeg gjord på rågsikt men jag tog av min surdeg gjord på grovt rågmjöl istället, vilket fungerade precis lika bra
Tänk er en surdegsfralla, knaprigt, segt och ihåligt bröd med lagrad ost och en stor latte. Det finns ju inget godare än frukost med nybakt bröd och kaffe