Förvara surdegsstarten i rumstemperatur med locket på glänt så att luftens bakterier når smeten. I stället för att använda diskmedel kan du ställa in burken i en varm ugn i några minuter
Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Då var vi åter på plats i köket efter enliten minisemesterresa till närmaste huvudstad, Köpenhamn, där vi spatserat runt och bara njutit av tillvaron några dagar
För att baka surdegsbröd behöver du ensurdegsstart. Som sagt tidigare så mixtrar jag en hel del förnärvarande med surdeg och jästmängder i både bullar och bröd och försöker lära mig så mycket det bara går av de som kan
Den färdiga surdegsgrunden förvarar vi alltså i kylen tills i morgon kväll då vi ska sätta igång att baka med den (vi väntar in eventuella eftersläntrare och surdegar som inte riktigt kommit igång)
Att inte ha en påse pytt i panna i frysenden där dagen när man faktiskt hinner göra väldigt mycket och alldeles för sent kommer på att lunch-vore-nog-bra-innan-klockan-blir-för-mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.