Skär upp falukorven. Lägg i en klick smör i en kastrull/panna och häll i löken och vitlöken. Häll sedan i all falukorv och blanda runt tills den mjuknat. Häll i alla kryddor och rör om. Rör sedan i tomatpurén, lägg in buljongen och häll över varmt vatten så att det täcker allt. Låt småkoka i ca 40 min.
Krydda med örtsalt och peppar. Koka ris. Du behöver4 portioner4 portioner ris1 burk majs2 dl findus ärtor1/2 falukorv1 gul lök1 vitlöksklyfta1 morotÖrtsaltSvartpeppar2 dl créme fraiche franska örter2 dl vispgrädde3 msk ketchupGör såhärSkär falukorven i mindre bitar och finhacka lök. 4 portioner ris
Till och med min militanta köttätare till sambo uppskattade den här rätten *blink*. Det var länge sen jag provade ett nytt vegetariskt recept men när jag såg detta i tidningen Mer smak blev jag sugen att testa
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Servera tillsammans medris eller potatis. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Jag får väl återkomma med ett recept på en tomatfri, vegetariskstroganoff vid ett senare tillfälle, så att ni kan jämföra och se vilken variant som ni tycker är godast
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.