Hacka/riv löken. Sätt plattan på ca 8an.
Häll i lite olja och en klick smör i pannan.
Lägg i hälften av tomatpuren tillsammans med alla kryddor och blanda. Häll sedan i löken och vitlöken.
Lägg i blandfärsen och dela tills köttet brynts. Häll sedan i resten av tomatpuren, buljongen och varmt vatten så att köttfärsen täcks. Sätt på locket och låt småkoka i minst 1 timma. Fyll på med varmt vatten när det behövs.
Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. Att försöka göra en god köttfärssås snabbt är bara dumt, för smakerna hinner verkligen inte gosa ihop sig som sig bör
Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka
Igår eftermiddag gjorde jag en galet god köttfärsrätt som skiljer sig från den vanliga köttfärssåsen och som med fördel serveras direkt ur pannan och med ett gott bröd istället för pasta
På tal om "barnmat" annars så är ju kanske köttfärssås bland det mest populära när det kommer till mat som barn älskar och gärna äter mycket av, eller vad säger ni
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.