Snabb, enkel & god vardagsmat. Stek falukorv och lök i en klick smör, pressa ner vitlök. Koka ris. Korv,. Du behöver4 portioner4 portioner ris1 burk majs2 dl findus ärtor1/2 falukorv1 gul lök1 vitlöksklyfta1 morotÖrtsaltSvartpeppar2 dl créme fraiche franska örter2 dl vispgrädde3 msk ketchupGör såhärSkär falukorven i mindre bitar och finhacka lök. 4 portioner ris. 1/2 falukorv
Supergod korvstroganoff med curry i. Skär korven i lagom bitar. Fräs korven och löken under omrörning. 1 st falukorvsring. Servera med ris och sallad 5-6 personer. 1 st falukorvsring
Servera med ris till. Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
Igår blev det ris/blomkålsris till men nykokt pasta funkar kanon det också. Igår gjorde jag någonting som jag inte gjort på länge – en klassisk korvstroganoff
4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g kryddig korv t ex chorizo 250 g körsbärstomater 2 msk smör 2 msk tomatpuré 1 tsk torkad timjan eller dragon 3 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 dl cornichons salt svartpeppar Till servering färsk dragon 4 port ris Lägg till i inköpslistan
Servera med kokt potatis, råris, quinoa eller pasta och en grönsallad. bryn korv och lök. 500 g falukorv. 12 dl gräddeDra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka bitar
Skär korven i tärningar och bryn lite lätt och ställ åt sidan. Koka riset enligt anvisning på paket. Lägg korven över och häll sedan gräddblandningen över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.