Då släpps den udda men fantastiska Stout Rullquin och trots en mycket begränsad produktion har Sverige fått hela 294 flaskor. Stout Rullquin är en blandning av 7/8 La Rulles Brune (eller Stout de Gaume som den kallas ibland) från Gregory och 1/8 av Pierres 1-åriga lambic
För att verkligen försäkra oss om att allt går enligt plan har vi börjat testa dryckesalternativen i god tid och en goding vi sprang på under vår upptäcktsfärd var Södra Stout från Södra Maltfabriken
Den ytterst limiterade ölen som dyker upp i höst är en variant på den härliga Stout Rullquin. Eftersom proceduren liknar det som hände när den första ‘parantesgueuzen’ skapades får denna nya produkt namnet (Stout Rullquin)²
Så här är receptet på Kyckling i Stout. När det gäller ölval i maten så hade jag en Brooklyn Black Chocolate Stout men det bör fungera lika bra med Coopers Extra Stout eller liknande
RLGK 10517 Celebration Stout. RLGK 10517 Celebration Stout blev vår vinnare i år, den har allt utan att bli för mycket, det är en öl som alltid går att plocka fram, och den klarar säkert lång tid på hyllan om man vill lagra den (och det vill man. 10517 Celebration Stout
Den är ju både söt och har viss tyngd så någonstans tror jag att det kan bli ganska bra, när man ändå håller på med julmust så tänker jag mig att det även borde fungera på samma sätt som en porter eller stout till en stek när man man förkokar spjällen så det får även bli basen till den buljongen
Guinness Extra Stout (nr 1561). Sjömansbiff gjord med köttfärs har vi bloggat om för flera år sedan. Nu var det dags att göra en Slow cooker-variant på det hela
Kaka240 g vetemjöl (4 dl)5 g bakpulver (1 tsk)2 g salt (¼ tsk)10 g vaniljsocker (1 msk)230 g smör60 g kakao (1 ½ dl)150 g mörkt öl (gärna Guinness eller annan dry stout) (1 ½ dl)400 g strösocker (4 ½ dl)250 g gräddfil (2 ½ dl)110 g ägg (2)