Så jättegott och så enkelt att tillaga. Till 2 pers. 1 aubergine, 2 ägg, 200 gr köttfärs, 50 gr riven mozzarella, 3 dl tomatsås, 1,5 msk vetemjöl, 1 msk riven parmesan, 1 näve hackad persilja, 1 näve hackad basilika, 1 skiva gammalt bröd, vatten så det täcker det rivna brödet, olivolja, salt och peppar
Så här är receptet på Kyckling i Stout. När det gäller ölval i maten så hade jag en Brooklyn Black Chocolate Stout men det bör fungera lika bra med Coopers Extra Stout eller liknande
Vi hade dock högre förväntningar än så på våran chilli, tre flaskor Youngs Double Chocolate Stout skulle utgöra ryggraden av bittra, kryddiga kakaotoner i vår gryta
Detta är en otroligt mustig måltid från södra vilda västern, den magiska delen av USA som tämjdes sist, storslagen natur med majestätiska bergskedjor, vidsträckta öknar, brännande sol, snötäckta bergstoppar, boskapsrancher och reservat (för de vars mark stals av kolonisatörerna)
1. Koka kycklingen ca 1 time i vatten och skumma fettet från ytan med jämna mellanrum. Spara buljongen. 2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs vitlök och koriander
Den är ju både söt och har viss tyngd så någonstans tror jag att det kan bli ganska bra, när man ändå håller på med julmust så tänker jag mig att det även borde fungera på samma sätt som en porter eller stout till en stek när man man förkokar spjällen så det får även bli basen till den buljongen
Guinness Extra Stout (nr 1561). Sjömansbiff gjord med köttfärs har vi bloggat om för flera år sedan. Nu var det dags att göra en Slow cooker-variant på det hela
Vintern är ju här i många olika skepnader med blåst, regn, några ynka minusgrader, glashala vägar o däremellan skiner solen och det droppar från stuprören… Södra Sverige ja… Ge mig en riktig vinter istället
Man kan hitta cassoulet (en gryta med bönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike. Tvärtemot sitt namn har den maträtten ingenting att göra med det bretonska köket
Det är många släktingar och vänner som vill träffas under semestertiden och våra vänner hade ett tajt schema när de äntligen var här i södra delarna av Sverige
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.