Mät upp vetekross, rågkross, solrosfrö och linfröi en bunke. Smula ner jästen i en degbunke. Rör om tills jästen är upplöst och tillsätt kross och fröblandningen
Så här är receptet på KycklingiStout. Var gräsänkling för ett tag sedan och eftersom min hustru inte äter kött och fågel bestämde jag mig för att laga något med det när jag hade möjligheten så att säga
Chocolate Chiffon Cake, vit choklad mousse, ljuschoklad mousse och täckt med choklad sockerpasta. Med så mycket choklad i en tårta kan det ju aldrig gå fel eller hur
Vi hade dock högre förväntningar än så på våran chilli, tre flaskor Youngs Double Chocolate Stout skulle utgöra ryggraden av bittra, kryddiga kakaotoner i vår gryta
Parmesanost är verkligeninte något som används flitigti detta kök. Men så råkade det sig ju på så visfinnas en rejäl skvätt kvar i påsen med riven parmesan, efter det att så lite krävdes för pesto rosso-varianten (se tidigareinlägg)
Den är ju både söt och har viss tyngd så någonstans tror jag att det kan bli ganska bra, när man ändå håller på med julmust så tänker jag mig att det även borde fungera på samma sätt som en porter eller stouttill en stek när man man förkokar spjällen så det får även bli basen till den buljongen
Idag bakar jag utan gluten inför nästa helgs födelsedagsfika. En liten, liten tendens till att vara "gummiaktiga", om man vet om att de är bakade utan gluten, men smakar precis som vanliga kanelbullar
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.