vitkål. Idag pågår det storkok i köket. vitkål. 1 klyfta vitkål. 1 klyfta vitkål. Rotfrukterna var billiga och vi passar på att fylla upp frysen med lunchlådor
Det här supersnabba storkoket gjorde jag förra helgen. Den innehåller rödbetor och vitkål). Eftersom jag hade lite olika frysta köttbuljonger sedan tidigare storkok var det bara att strimla löken och lägga i köttfärsen
Detta är ett tips jag tycker man ska ta med sig om man gör mycket storkok av grytor och liknande att dryga ut det dyra proteinet (kött, kyckling, fisk…) med billigare protein (bönor, ärtor, linser) och rotsaker
Jag kan inte heller äta min mans köttfärssås som han gör i storkok i lunchlådor. Kött, rent fett (kokosolja, ekologiska oljor, smör) och grönsaker som broccoli, spenat, blomkål och vitkål
) Under tiden passade jag även på att göra ett storkok dillkött gjort på högrev. Om grejen med mackor är att ha något att bre smör på och sedan lägga pålägg på så funkar det med zucchini som du delar på längden, en skiva köttfärslimpa, en pannkaka eller varför inte göra en rulle med vitkål, smör, ost och skinka
Jag gjorde storkok, men det går ju självklart att halvera receptet. Traditionellt sett har vi alltid ätit denna rätt med stuvad vitkål, men jag har ännu inte fått till någon bra gluten och mjölkfri bechamelsås och hade inte tid/ork/lust att experimentera härom dagen
På menyn stod Tofugryta med canihua och vitkål- och apelsinsallad. Vitkålsallad igen kändes inte så inspirerande, men denna gång rev vi den grovt på rivjärnet, vilket blev godare, och apelsinen i piffade faktiskt upp den ordentligt