Här är ett recept som utan överdrift ger helt perfekta pommes frites. Att man kunde göra så här bra pommes hemma hade jag då aldrig vågat föreställa mig
Skala kålroten och skär kålroten i pommes frites stora bitar. . För koka i 7 minuter i saltat vatten. Lägg kålroten på ren kökshanduk så stärkelsen och överflödiga vattnet försvinner
I de flesta recept för Pommes Anna varvar man potatisskivorna med skivor av smör. Eftersom vi bara var två personer som skulle äta så blev det bara ett lager potatis i min Pommes Anna, det räckte gott och väl
Heston Blumenthals pommes frites (snack för två)3 st stora potatisar med skal (fastkokande med lite mjölighet)saltolja till friteringTvätta och skär potatisen i form av franskisarLägg potatisen i en stor skål med kallt vatten för ca 5 min, byt vattnet ofta så att stärkelsen tvättas bortKoka potatisen i ca 15-20 min, tills de är så mjuka att de nästan faller sönder men hålls ännu ihopLägg i frysen för ca 1hUpphetta oljan till 130 graderFritera den frysta potatisen i ca 4 min tills en hinna formas, kyl ner och lägg pånytt i frysen för ca 1hUpphetta oljan nu till 180 graderFritera potatisen tills det blivit gyllene bruna och krispiga, salta och servera (obs. Håll ett kastrullock i närheten ifall oljan tänds i lågor) 3 st stora potatisar
-)Två köttbitar, pommes frites och färdig sås samt lite grönsaker kan bli riktigt gott. Häll ut halva påsen pommes frites på en plåt och tillaga enligt anvisningarna på förpackningen