Då går nämligen årets stora begivenhet, Kakkalaset, av stapeln. Jag brukar bidra med fyra olika sorters kakor, mormors chokladsnitt, jordnötsbollar, italienska mandelkakor och de här havrekakorna
Ugn 175 grader. Lägg tranbären i en skål med apelsinjuice för att mjukna, ca 30 minuter. Rör ihop smör och farinsocker i en stor skål så att det blir mjukt och smidigt
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter beroende på hur stora kakor du gjort. Jag hittade ett gammalt recept jag tänkte dela med mig av och detta recept finns i miljontals varianter
Ganska storahavrekakor med russin. Du behöver bara en till kaffet. Om du vill kan du utesluta russinen och i stället ringla lite mörk choklad över kakorna
Men självklart kan vi inte ha det så mysigt utan att lämna något gott till barnen och de snälla barnvakterna, så därför slängde jag ihop de här enkla havrekakorna till dem
Fick syn på att tjejen med bloggen Bakverk & Fikastunder hade gjort havrekakor med chokladfyllning, blev så sugen när jag såg att det gick att göra dem snabbt som ögat