Gör två avtryck med ett matskedsmått i mjölet och fyll dem med smör & rapsolja. Blanda båda mjölsorterna, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren
Gör två avtryck med ett matskedsmått i mjölet och fyll dem med smör & rapsolja. Blanda båda mjölsorterna, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren
Jag hoppas att allt är bra med er. Som ni märker så ekar min frånvaro här på bloggen ganska högt och det på grund av detstora projektet jag skrivit om i tidigare post
Vi har viltveckor här på gästgivaregården och det innebär att min norrbottniska ådra får förgylla köket några veckor - här bjuds det på renskav gjord på rökt renfilé, hjortinnerfilé med skogsvampsås, kalvreninnanlår med en härlig pepprig sky och ugnsbakad potatis i buljong, rencarpaccio, löjromscreme, lingonmousse, chokladtårta med hjortron, rapphöns i portvin och älgfärswallenbergare
Det är dags att gå till botten med hur det ligger till och därför har jag gjort ett utförligt experiment samt en grundlig undersökning av havregrynssortimentet ute i butikerna
Skär smöret i små bitar och pyttsa ner i en skål. Klassiska kanelbullar med alla knep och trick som gör dem sådär bagerilikt oemotståndligt goda och perfekta
Jag tycker det är vansinnigt gott att toppa med rostade hasselnötter. Dessa är klassiker hos oss och blir saftiga av mandelmassan, speciella med kardemumma och extra gula och smakrika med skvätt sprit i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.