i mitt kök, blad som stjälkar, traditionell som ingrediens i soppor, grytor och buljonger. This post "Cerely - Stjälkselleri - 'Pink Plume' Apium Graveolens var
I en riktig bolognese ingår alltid morot, buljong och selleri - jag kör oftast med stjälkselleri då jag tycker det blir godast, men rotselleri funkar också jättebra
Häll i madeira-vinet när köttet fått fin färg och låt det sedan reduceras ner tills blir antingen som sirap i konsistensen eller det nästan försvunnit, håll då på buljongen och låt den sedan koka ner till hälften
Vår variant blev lite av en kylskåpsrensning, vitkålen var på väg ut genom dörren själv, tomaterna hade nästan skrivit under uppsägningslappen och stjälksellerin led av bristen på uppmärksamhet
Skala morötterna och tärna dem och stjälkselleri. Tillsätt tomater, tomatpuré, paprikapulver, chiliflakes, buljong och pressad vitlök, och småkoka under lock, 20 minuter. 4 dl hönsbuljong
Man tar helt enkelt de grönsaker man har hemma och i det här fallet blev det rester från en rotfruktssallad, stjälkselleri, purjolök, paprika och sugersnaps
Lägg potatisen i grytan, häll på linser, vatten, salt och buljong. 12 stjälkselleri. 12 buljongtärningar. 13 gula lökar 1 king solo vitlök 2 stjälkselleri 2 morötter 2 msk rapsolja 1,5 msk gul currypaste 8 potatisar 3 dl röda linser 1-1,5 l vatten 1 tsk salt 2 buljongtärningarHacka lök, vitlök, selleri, morot och fräs i oljan ihop med curryn