13 gula
lökar 1 king solo vitlök 2 stjälkselleri 2 morötter 2 msk rapsolja 1,5 msk gul currypaste 8 potatisar 3 dl röda linser 1-1,5 l vatten 1 tsk salt 2 buljongtärningarHacka lök, vitlök, selleri, morot och fräs i oljan ihop med curryn. Skala potatis och dela varje potatis i 4 delar. Lägg potatisen i grytan, häll på linser, vatten, salt och buljong. Koka under lock i 15 minuter. Späd eventuellt med lite mer vatten under tiden. Smaka av och servera gärna med ris!
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Nu testade vi Rosendals kryddiga pepparkakor och testbakarna låter hälsa att degen smakar ljuvligt. ) De är verkligen riktigt kryddiga, men tappar lite bettet efter vändan i ugnen
Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. I helgen blev det faktiskt lite krogen för hela slanten med ett besök på Jimmys Steakhouse i Stockholm
Nötter, kokosflingor och sist starkt och kryddigt paprikapulver som pudras över grytan. Jag fortsätter att göra det lite lättare för mig i köket tills kockarglöden är tillbaka ordentligt igen
Höst är äppelmostider och ju regnigare morgnar den bjuder på desto kryddigare äppelmos behöver man. Ta av från plattan och rör i sockret tillsammans med kanel och ingefära (rör i lite i taget och smaka av för att få önskad kryddighet – jag använder ca 2 tsk kanel och 1 tsk ingefära). Kryddigt äppelmos ca 3 kg äpplen
Ta bort skinnet från klubborna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda samman crème fraiche med chilisås, fransk senap, curry, sambal oelek, vitlök, salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.