Blanda lök, dill, cream fraiche, senap samt salt och peppar. Idag blev det stektlax, med rostade rödbetor och kålrot, till det en jättegod sås med rödlök
Pressa ur saften från limen, hacka koriander och blanda med crème fraiche och fisksås. Hetta upp smör i en stor stekpanna och stek laxen på bägge sidor, stektiden beror på tjockleken på filén
Blanda i creme fraichen. Skär laxen i portionsbitar. Stektlax på sallad med västerbottensdressing4 port400 g laxfilépersilladesmör250 g frysta skalade sojabönor1 knippe grön sparris2 avocadoromansalladflingsalt och svartpepparDressing. 400 g laxfilépersilladesmör
Blanda crème fraiche och sweet chilisås, låt dra i kylen ett tag. Stek laxen och salta och peppra. Servera laxen med pressad potatis, den kalla såsen och löken
Lägg laxbitarna ovan på spenaten och toppa med såsen. Salta och peppra laxfiléerna och stek 4-5 minuter per sida tills de är genomstekta. 4 portionsbitar laxfilé