Stekpåse recept

Revbenspjäll i stekpåse à la Nettan

Revbenspjäll i stekpåse à la Nettan

Lägg en stekpåse på ett galler över en långpanna. Förslut stekpåsen och klipp tre små hål. Ugn 200°. Dela spjällen och krydda med salt och svartpeppar

Hel kyckling i stekpåse

Stoppa kycklingen i en stekpåse, på en kall plåt. Hel kyckling i stekpåse 1 kyckling 1 citron eller 2 små 1/2 dl blandade örtkryddor (timjan, rosmarin, oregano hade jag) 4 vitlöksklyftor 50-75g smör Creme fraiche sås 2,5 dl creme fraiche 1 msk rosmarin 1 tsk chili lite citronjuice lite salt Skär vitlöken, smöret och citronen i mindre bitar
Kyckling i stekpåse med persilja och citron

Kyckling i stekpåse med persilja och citron

1 hel kyckling [1,5-2 kg] 1 citron 1 kruka färsk persilja 1 färsk vitlök salt vitpeppar stekpåse. 1 hel kyckling [1,5-2 kg] 1 citron 1 kruka färsk persilja 1 färsk vitlök salt vitpeppar stekpåse
Ugnsstekt kyckling i stekpåse

Ugnsstekt kyckling i stekpåse

Lägg kycklingen i stekpåsen. Blanda all kycklingsky från stekpåsen med grädde, salt, soja och peppar samt rör i maizenaredning
Variabel tjälknöl

Variabel tjälknöl

Rör om och låt svalna tillräckligt för att hällas i plastpåse (använd stekpåse om du vill ha det så varmt som möjligt)

Långfredagsvildsvinsstek

Vi börjar med att torka av köttet – lägga ned det i en stekpåse tillsammans med en örtbukett (salvia, rosmarin, timjan), 2 lagerblad, 2 finhackade gula lökar, ett par klickar smör, en rejäl fläsksvål och cirka 2 dl vittvin
Persiljekyckling

Persiljekyckling

Jag använde mig av en stekpåse när jag stekte kycklingen i ugnen - ett väldigt bra tips om man vill ha mycket smak och slippa göra rent hela ugnen
Helstekt anka

Helstekt anka

Använd stekpåse så slipper du det tråkiga jobbet att göra rent ugnen efteråt. Pensla med ketjap manis och lägg ankan i en stekpåse
Lammstek

Lammstek

1 stekpåse. 1 stekpåse. 6 portioner lammstek. 1 lammstek (ca 1,5 kg). Marinad 1. 2-3 st vitlöksklyftor. 0,5 dl olivolja
Halländsk grönkål

Halländsk grönkål

Lägg grönkålen i en gryta och tillsätt skinkspad (plus ev vatten om det är skinkspad från stekpåse). 500 gram färsk grönkål utan stjälkar i påse, 400 gram fryst grönkål eller 800 gram färsk grönkål med stam
Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Ta lite av buljongen/marinaden från stekpåsen och blanda den med en msk honung i en skål. Lägg ankan i en stekpåse och häll på marinaden, ställ i kylen i 24 timmar, vänd på ankan några gånger så att marinaden kommer åt över hela ankan. Sätt ugnen på 100 grader, lägg stekpåsen med ankan i en ugnssäker form (utifall påsen läcker), låt stå i ugnen i fram till kl 17