Skär upp grönsakerna i mindre bitar och stek på i smör, lägg över spenaten. I fredags blev det lax. Älskar ju lax som ni säkert vet och jag gjorde en enkel men väldigt god rätt som alltid brukar bli god
Laxen bakar du i ugnen eller steker som jag gjorde. olja till stekning (jag tog kokosolja). Lägg upp nudel-grönskerna på tallriken, toppa med laxen och strö koriander och salladslök över
335 kcal22 g protein22,5 g fett10 g kolhydraterLax och grönsaker i krämig ajvar, 5 port500 g laxfilé1 gul lök200 g champinjoner1 msk smör300 g Ajvar Relish, mild2 dl lätt crème fraichesalt, svartpeppar200 g körsbärstomater50 g babyspenat1. Stek lök och champinjoner i smör 3 minuter. Skär laxen i 2 cm stora bitar. Lägg försiktigt i laxen och låt allt småputtra tills laxen är genomstekt (ca 5 minuter). Lax och grönsaker i krämig ajvar, 5 port. 500 g laxfilé
Skär laxen i två centimeter tjocka bitar. Lägg bitarna över grönsakerna. salmalax. Plocka grönsakerna i små buketter och stek dem på låg värme i smöret i 3–4 min, tillsätt ättika, socker och en gnutta salt. Sota laxen i 30 sekunder på var sida i en het stek- panna
Lägg laxen ovanpå grönsakerna. Ta ut fatet och klicka crème fraiche tomat & basilika över laxen. Skär alla grönsaker i bitar och lägg dem på ett ugnsäkert fat
Lägg laxfiléerna bredvid/på grönsakerna. Strö citronskalet över grönsakerna. Servera ugnsgrönsakerna och laxen med vitkålsyoghurten och gärna lite mer grönsaker