Fräs samman kantareller, squash och lök i smör i en stekpanna. Skölj och hacka squash i stora kuber. hacka kantarellerna om de är stora (annars är det gott med stora kantarellbitar i såsen)
Zucchini med kantarellerNärsquashplantorna fått full storlek exploderar skörden. Detta är en variant av ett grundrecept på squash som jag använder ibland
Syltad pumpa och kantareller. Ansa och fräs kantarellerna i smör några minuter. Skiva dem och lägg upp dem på pumpapurén, med syltad pumpa och kantareller, purjolök och gärna några droppar av syltningslagen
blandade grönsaker tex sparrissallad, mangold, sockerärtor, squash. Om du föredrar vegetariskt går det bra att byta ut flanksteken mot skivad halloumi, sojabiffar eller quorn, stek gyllene och häll över samma marinad efteråt
Tillsätt smått tärnad squash och rör om under någon minut. Värm upp en stekpanna med lite smör, fräs kantarellerna på medelvärme under omrörning tillsammans med hackad lök och strimlad vitlål, tills kål och lök mjuknar
Syltad pumpa och kantareller. Ansa och fräs kantarellerna i smör några minuter. Skiva dem och lägg upp dem på pumpapurén, med syltad pumpa och kantareller, purjolök och gärna några droppar av syltningslagen
Kom över det när jag satt och kikade i en av mammas tidningar, och eftersom alla ingredienser fanns hemma (utom squash och lingon, så de hoppade jag över) var det bara att bege sig till köket och sätta igång
Tärna squash och tillsätt mot slutet, salta och peppra. Ansa kantarellerna och hacka schalottenlöken. Tärna squash och tillsätt mot slutet, salta och peppra
Men nu rekommenderades det i receptet picklade grönsaker till, men jag provade istället att göra syltade kantareller som fick sällskap av parmesan- och fröpanerad squash och en ädelostcreme