Spansk fiskrätt recept

Fisksoppa

Fisksoppa

Det är endast ett fåtal fiskrätter jag kan förmå henne att äta. 400 g torsk (går bra med fryst) · 2 morötter · 3 palsternackor · 2 potatisar · 1/2 purjolök · 3 msk fiskfond · 1 l vatten · 2,5 dl grädde · 1 sk gurkmeja · 1 msk nora (mald spansk mild chili) · Dill · Chiliflakes
En afrikansk middag med många rätter

En afrikansk middag med många rätter

Den här kryddstarka fiskrätten kan du laga på vilken fast fiskfilé som helst, till exempel lax, torsk eller gädda1 hel bit laxfilé, ca 3/4 kg 3 msk matolja 1 tsk salt Sås. 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1-2 röd spansk peppar 1 msk curry 2 msk tomatpuré 1 msk pressad citronsaft 3 dl kokosmjölk på burk salt
Cataplana på skolkockens vis

Cataplana på skolkockens vis

Cataplana är namnet på en portugisisk fiskrätt men även namnet på den gryta som används för att laga till denna rätt
Kålrot

Kålrot

Finhacka vitlök, ingefära och spansk peppar. Medelhög syra och fin sötma som gärna avnjuts tillsammans med asiatiskt inspirerade fiskrätter eller svenska smaker med sötma från kålrot och styrkan från pepparot
Annorlunda spansk fiskrätt

Annorlunda spansk fiskrätt

I söndags så tänkte vi göra spanskfiskrätt men så visade det sig att vi hade glömt att köpa paprika och det fanns inte tid för att åka och handla
Thailändska fishcakes med kokosris

Thailändska fishcakes med kokosris

Fiskbiffarna smaksätts med vitlök, ingefära, spansk peppar och koriander. Min fantasi när det gäller nya fiskrätter är minst sagt knaper

Spansk fiskrätt

Det här är ett viktväktarrecept som vi har förbättrat genom att använda potatismos istället för ris. Ingredienser

Spansk fiskrätt

Det här är ett recept som vi har gjort många gånger och som vi har bloggat om förut. Det är gott, enkelt och somrigt men om man är fler än tre personer så bör man utöka med 200 gr extra grönsaker

Spansk torsk med Cantadou

Sätt ugnen på 175 gr. Strimla bacon och purjo. Knaperstek baconet och därefter purjostrimlorna. Blanda vitlöksost och grädde med en visp

Spansk saffransfisk

Sätt ugnen på 225 grader. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Ställ åt sidan och låt svalna. Kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar

Lax i paprikaringar

1 msk finhackad röd spansk peppar. Blanda alla ingredienserna utom paprika och oljan. Skär bort topp och ände på parikan och gör 2-3 cm höga ringar