Lös upp buljongtärningarna i 2 dl vatten, tillsätt buljongen och rödvinet i grytan, rör om ordentligt och låt allt småputtra i ytterligare 10-15 minuter. 5 dl rödvin (Spansk Gran Reserva. 2 grönsaksbuljongtärningar
Slå på vattnet, hälften av kokosmjölken och tillsätt buljongen. Morotssoppa med chili och ingefära, 4 portioner2 msk kokosolja1 gul lök1 stor vitlöksklyfta1 bit ingefära, som din tumme ungefär1/2 röd chili, typ spansk peppar6 normalstora morötter (500 g)4 dl vatten5 dl krämig kokosmjölk1 tärning ekologisk grönsaksbuljongeller 1 msk buljongpulver av bra kvalitetfisksåscitron
Häll i öl och köttbuljong. Späd med buljong om det behövs. 4 heta portioner chili med högrev2 gula lökar, hackade1 kg högrev i grova kuberNeutral olja till stekning1 tsk torkad oregano1 tsk chilipeppar1 msk malen spiskummin1 röd spansk chilipeppar, urkärnad och finhackad2 jalapeños, urkärnade och finhackade1 msk chipotlepasta (finns i tex mex-hyllan)1 msk tomatpuré5 dl porteröl3 dl köttbuljong (gör 5 dl så att du har lite för ev spädning)2 tsk sockerSalt. 1 röd spansk chilipeppar. 3 dl köttbuljong