Tillsätt matfett och mjölk. 4 st rödspättafilé. 5 dl mjölk. Skala och dela potatisen i bitar. Koka den i en kastrull med lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 10 minuter
4 900 g potatis Citronsås 1 citron 2 dl crème fraiche 1 dl mjölk salt peppar 150 g sockerärtor Spätta 600 g rödspätta 1 msk smör eller olja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Vispa ner mjölken lite i taget, vatten och färskost. spättarulladerna med dillstekt blomkål. Rödspätta med rossosås med parmesan serverat med pressad potatis
Jättegott både till stekt spätta och tillsammans med stekt lök på ett smörrebröd med rostbiff. Remouladesås är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg
Blanda samman grädde, mjölk, citronskal, örter och smaka av med citronsaft, salt och peppar. 1 pkt fisk, vi använde sej men det går bra med torsk, lax, spätta osv. 1 dl mjölk. 1 dl mjölk
Späd med mjölk, fond/buljong och fiskspad från formen. Fiskgratäng med mos & spätta i dillsås. Gör moset genom att vispa samman potatis, mjölk salt och peppar
Dock insåg jag att jag inte hade så mycket grönsaker hemma så det fick bli en variant med spätta i. Slå över grönsaksspadet, vispa ut mjölet med lite av mjölken och tillsätt sedan mjölk och grädde
På vägen till Dalarna skulle det alltid stannas på någon vägkrog och ätas och ofta åts det en sorts panerad skosula med brunsås som "restaurangen" hade mage att kalla rödspätta med vitvinssås