Garnera tsatsikin medsvarta oliver och kanske lite finhackad mynta och några droppar olivolja. Bestämde mig igår för att testa ‘Farish kebak med tsatsiki’
Fisken är en torsk, i detta fallet hade vi torskrygg med det går precis lika bra med torskfilé, det går säkert att byta ut torsken mot annan fisk också som till exempel sej eller spätta
Men det går bra att använda spätta, torsk, öring, gös, abborre eller någon annan god fisk. I original används Parmesanost, men jag hade Storsjö Svart från Milko som gav rejält med smak
torsk eller spätta. salt och nymalen svartpeppar. En sak som är roligt med att ha en matblogg är att man får mycket positiv feedback från vänner, arbetskamrater och andra man kanske stöter på i olika sammanhang
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
förslagsvis spätta. Använd en stekpanna med höga kanter eller ännu bättre, en wokpanna. Ta bort den svarta strängen och skär ett litet snitt på undersidan så att inte räkan rullar ihop sig
Servera med pressad potatis. Blanda creme fraiche, dill och caviar (röd eller svart är en smaksak). 6-8 filéer av rödspätta. ca 80 g röd eller svart caviar
Lägg fisken löst hopvikt, spättafiléerna rullade, i en låg och vid kastrull. Häll såsen över fisken och garnera runtom med räkor, kaviar och citronskivor