Spätta med svart recept

Kebab á la Morberg och spontabesök

Kebab á la Morberg och spontabesök

Garnera tsatsikin medsvarta oliver och kanske lite finhackad mynta och några droppar olivolja. Bestämde mig igår för att testa ‘Farish kebak med tsatsiki’
Fiskgryta med tomatsås

Fiskgryta med tomatsås

Fisken är en torsk, i detta fallet hade vi torskrygg med det går precis lika bra med torskfilé, det går säkert att byta ut torsken mot annan fisk också som till exempel sej eller spätta
Piccata på Sik med Tomat och Vitlökssås

Piccata på Sik med Tomat och Vitlökssås

Men det går bra att använda spätta, torsk, öring, gös, abborre eller någon annan god fisk. I original används Parmesanost, men jag hade Storsjö Svart från Milko som gav rejält med smak
Fiskfilé med röd paprikasås

Fiskfilé med röd paprikasås

torsk eller spätta. salt och nymalen svartpeppar. En sak som är roligt med att ha en matblogg är att man får mycket positiv feedback från vänner, arbetskamrater och andra man kanske stöter på i olika sammanhang
Spätta med curry och tomat

Spätta med curry och tomat

Minns ni den där rätten med champinjoncrème och svart caviar. Ibland funderar jag på om man inte åt rödspätta oftare förr

5 såser till torsk och spätta

Tillsätt krassen och smaksätt med citron, salt och peppar. Vid serveringen hälls såsen över fisken och den svarta kaviaren klickas på

Tempura

förslagsvis spätta. Använd en stekpanna med höga kanter eller ännu bättre, en wokpanna. Ta bort den svarta strängen och skär ett litet snitt på undersidan så att inte räkan rullar ihop sig

Spätta för fest

Kan serveras med ris, men rekomenderar pressad potatis och sallad. 500 g rödspätta(fileer). 1 stor burk svart kaviar

Leifs spätta

Servera med pressad potatis. Blanda creme fraiche, dill och caviar (röd eller svart är en smaksak). 6-8 filéer av rödspätta. ca 80 g röd eller svart caviar

Grillad Spätta med potatis

Svarta kärnfria oliver. Tina Spättan. Lägg på en spätta filé, dill, tomat, oliver (ev delade) och krydda

5 såser till torsk och spätta

Tillsätt krassen och smaksätt med citron, salt och peppar. Vid serveringen hälls såsen över fisken och den svarta kaviaren klickas på

Gratäng med spätta och mozzarella

Lägg ut spättafiléerna och salta och peppra dem och vik dem dubbla. Lägg demi en ugnsfast form och täck med aluminiumfolie

Rödspätta à la Birgitta

Toppa med den svarta kaviaren. Lägg ett nytt lager medspätta och champinjoncreme. Servera med kokt pressad potatis,och ett glas gott vitt vin

Fiskarens gratäng med kaviar

Servera kokt potatis och en grönsallad till 500 g fiskfileér av gös,spätta el annan vitfisk. 1 burk röd el svart stenbitsrom

Salladsfest på fisk

Lägg fisken löst hopvikt, spättafiléerna rullade, i en låg och vid kastrull. Häll såsen över fisken och garnera runtom med räkor, kaviar och citronskivor

Fiskgratäng på risbädd

spätta eller hoki. Lägg fisken i en smord, eldfast form och krydda med salt och peppar. Finhacka dillen och blanda med fisksåsen och hummerfonden