Sockerfria chokladpraliner med jordnötssmör
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Sockerfria chokladpraliner med jordnötssmör

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 port
  • Första lagret – mörk choklad
  • 150 g sockerfri mörk choklad
  • 2 msk kokosolja
  • Andra lagret – nötsmör
  • 100 g jordnötssmör, eller annat nötsmör
  • 1 msk kokosolja
  • Tredje lagret – mjölkchoklad
  • 100 g sockerfri mjölkchoklad
  • 1 msk kokosolja
  • flingsalt

Beskrivning

    Ta fram en minimuffinsplåt eller 12 minimuffinsformar, helst i silikon.

    Börja med det första lagret: smält mörk choklad med kokosolja i mikron eller på låg temperatur på spisen i kastrull.

    Häll chokladen i formarna. Ställ in i frysen i ca 15 minuter.

    Fortsätt med andra lagret: smält jordnötssmör med kokosolja i mikron eller i samma kastrull på spisen. Blanda ihop.

    Häll nötsmöret i muffinsformarna, ställ in i frysen igen i ytterligare 15 minuter.

    Till sist tredje lagret: smält sockerfri mjölkchoklad tillsammans med kokosolja i mikron eller i kastrullen på spisen. Blanda ihop ordentligt.

    Häll mjölkchokladen i muffinsformarna ovanpå de två andra lagren. Ställ in i frysen i ca 15 minuter.

    När chokladen har stelnat, ta försiktigt ur chokladbitarna ur muffinsformarna.

    Strössla över lite flingsalt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.