Efter att ha ändrat siraps-, socker- och mjölmängder, kylt degen/inte kylt degen, ökat på och minskat jäsmedlet i sammanlagt sex försök fick jag äntligen till dem
Blanda mjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker, kardemumma, kanel och salt i en bunke. Ta fram en ny bunke och vispa lätt ihop ägg och mjölk och det smälta smöret
Vispa ägg och socker. Dessutom behövde jag en äggfri variant för barnens kusin och hittade Mormors mjuka pepparkaka och jag undrar om inte den är den godaste hittills
Pensla hjärtat försiktigt med ägg ochströ över pärlsocker, mandel eller strössel. Rör samman smör, socker, kanel och ströbröd till fyllningen (Ströbrödet gör att inte fyllningen rinner ut)
Nu tror ni kanske att ni ska få receptet på några bullar som är så genomnyttiga att man kan äta tjugofem stycken, lägga sig på rygg i soffan och bara låta musklerna växa fram
Hacka samman smör, socker och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt ägg och vatten. 125 g Mat & Bak Smör. 2 msk Råsocker Strö. 1 dl Råsocker Strö. 5 dl Sirap Ljus. 5 tsk Kanel. Häll grädde, råsocker, sirap och kanel i en tjockbottnad kastrull och låt sjuda på svag värme cirka 15 minuter tills det tjocknar. 2 msk Råsocker. 1 dl Råsocker. 5 dl Sirap. 5 tsk Kanel
Rör ihop rumsvarmt smör, kanel, socker och kardemumma. Stöt saffranet med en sockerbit i en mortel. Tillsätt salt, sirap, ägg, rumsvarmt smör i bitar och mjöl