jag delat med mej av till de som inte tål ägg. Ja här kommer receptet på den mjukapepparkakan. Jag har en gammal form, köpt på loppis, med avtagbar kant
Det som är lite annorlunda med den här kakan är att man varken har matfett ellerägg i den. Mjukpepparkakautan matfett och ägg3 dl havregryn3 dl vetemjöl3 dl strösocker3 dl mjölk1 tsk kanel1 tsk ingefära1 tsk kardemumma1 tsk nejlikor2 tsk bikarbonatSmöra och bröa en avlång form
Nu är det snart jul så nu börjas det så smått med lite julbak. Här kommer en glutenfri mjukpepparkaka som jag slängde ihop hos Kerstin då Anders är glutenallergiker och den blev riktigt bra
-) Lagom till adventsfikat bjuder jag här på en riktigt härlig mjukpepparkaka Det tog ett par försök men trägen vinner och till slut hittade jag en variant som passerade sambons kvalitetskontroll med högsta betyg
grillade jätteräkor, lamm och kyckling med grönsaker. Något jag verkligen gillar är mjukpepparkaka, något jag och min pappa ofta gjorde tillsammans när jag var liten
Blanda det rumsvarma smöret med färskosten samt flor- och vaniljsocker i en bunke. Vispa tills inga klumpar finns kvar och bre på den svala pepparkakan
En kryddstark och saftig sockerkaka med smak av julens alla kryddor, kan inte bli bättre. Bröa gärna med krossade pepparkakor det bli himla gott och lingongrädde passar utmärkt till denna kaka
Ta bort papperet och lägg kakan på ett fat, eller förvara kakan i papperet med en bakduk runtom. Känn med sticka när den är klar, men den behöver inte vara alldeles torr utan kan med fördel få vara lite lite kladdig så blir den extra saftig
Förra året så bakade jag den godaste och saftigaste mjukapepparkakan jag någonsin gjort. Hela kakan får också en betydligt tydligare smak av pepparkaka och ihop med creamcheese frostingen är den helt underbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.