Snabbsyltad recept

Ambrosiakaka

Ambrosiakaka

Snabbsyltade apelsinskal eller citronskal. Snabbsyltade apelsinskal eller citronskal (behövs 150 g till detta recept)
Dagens frukost

Dagens frukost

Kanel och banangröt toppat med “snabbsylt”, linfrön och solroskärnor. Snabbsylt gör du genom att micra frysta bär, sedan mosa de och blanda med agavesirap
Snabbsyltade apelsinskal

Snabbsyltade apelsinskal

Snabbsyltade apelsinskal      . 17 november 2013. -. Apelsinerna börjar göra entré i fruktdiskarna. Men de är ännu inte riktigt söta och goda, så även om längtan efter denna solfylda frukt är stor så får vi hplla oss till tåls ytterligare en månad
Det bästa just nu, my style

Det bästa just nu, my style

smetana, forellrom och snabbsyltad salladslök. smetana och forellrom och toppa med snabbsyltad salladslök
Blåbärsscones

Blåbärsscones

Japp, det blev scones igår kväll och det blev Leilas blåbärsscones med citron, riktigt smarriga. En av anledningarna till att jag fick upp ögonen för a piece of cake var faktiskt just hennes scones

Snabbsylt

1. Lägg bär och socker i en kastrull. Koka upp och låta koka fem minuter. 2. Ta av kastrullen från värmen och rör ned vaniljsockret

Snabbsyltade blåbär

Rensa bären och lägg dem i en rymlig syltkastrull. Häll på vatten (som ger fukt att börja ånga bären med tills de spricker och släpper ut sin egen saft)

Ris á la Malta med saftsås

Vispa grädden hårt. Blanda den med risgrynsgröten. Smaksätt med vaniljsocker. Saftsås. Blanda saft, vatten och potatismjöl kallt i en kastrull och värm under omrörning tills såsen tjocknar

Lammstek rotfrukter bovete sötpotatis

Köttet serveras sedan napperat (med ett tunt lager sås) med en fyllig rödvinsreduktion och i sällskap av en rotfruktspytt med belugalinser, kryddstekt bovete, sötpotatisemulsion samt snabbsyltad schalottenlök för smakbrytning