Vispa grädden, inte för hårt, med vaniljsocker. Servera saftsåsen varm eller kall till ris à laMalta. I alla fall tidigare, det känns faktiskt inte som att Ris à laMalta är lika vanligt numera
Ris a lamalta behöver inte serveras i djupa tallrikar, det räcker gott & väl med lite mindre mått. Den här varianten är len och krämig, med massa smak av vanilj och självklartmed konserverade mandariner till
Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltid Ris a laMalta till efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans medinlagda persikor, för det är hon uppväxt med
Gjorde nyligen Ris à laMalta för första gången. Blanda den med gröten, florsockret och vaniljsockret. Har aldrig riktigt trott att det är nåt jag skulle gilla… men oj vad gott det var
Håll tillgodo för här har ni ett RisálaMalta recept. Servera ris à lamaltanmedsaftsås. Jag gjorde min saftsås genom att värma hallon med lite ICA Stevia strö och sedan mixa dem med mixerstaven – mums
(endast hälften används till ris à laMalta). Men suget efter denna klassiska juldessert blev alldeles för stort så det var bara att ställa sig med stora kastrullen och börja koka ris Och underbart gott blev det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.