1. Sätt ugnen på 180 grder. Vispa upp ägget fluffigt i en skål.
2. Blanda alla torra ingredienser och nyp ihop den till en smulig deg med smöret. Tillsätt ägget och blanda försiktigt så att degen fortfarande är smulig.
3. Lägg ut hälften av smulorna i en form, ca 20x20 cm.
4. Fyllningen: Skär jordgubbarna i småbitar. strö över sockret och maizenan och blanda. Lägg jordgubbarna på smulbottnen. Smula över resten av smuldegen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter. Servera gärna med vaniljsås, glass eller grädde.
Happy Friday. Det blev en kort vecka på kontoret, eftersom jag var på tjänsteresa till Tyskland. Nu kör vi full fart mot helgen och födelsedagsfirande för hela slanten
Idag MÅSTE jag bara dela med mig av ett recept som en vän tipsade om på FB (Hej Ingela H. ). Såg direkt jag läste receptet att det här är något riktigt gott, en kaka med krämig botten, full med vanilj och citronsmak och en krispig smulpajstopping på det, suveränt
Här kommer recept på de kakor som jag bakade när vi hade varit och plockat jordgubbar. Denna långpannekaka går jättebra att göra med vilka bär man vill och har tillgång till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.