Vitlöksbröd i små formar
Helena Toftling
Helena Toftling

Vitlöksbröd i små formar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Deg
  • 25 g jäst
  • 4 dl fingervarmt vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 tsk salt
  • 9-10 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1/2 dl smält smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • färsk hackad persilja

Beskrivning

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i någon minut.

    2. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.

    3. Dela degen i ca 30 bitar. Forma små bullar och skär ett kryss i dem. Lägg dem i muffinsformar av porslin (behöver smörjas) eller papper (behöver ej smörjas).

    4. Ställ formarna på en ugnsplåt. det går också bra att lägga bullarna direkt på en plåt klädd i bakplåtspapper.

    5. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

    6. Blanda smält smör och pressad vitlök i en skål. Pensla bröden med blandningen och strö över flingsalt och hackad persilja.

    7. Grädda bröden i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Håll koll på dem mot slutet för det går snabbt i den höga värmen. Låt brödet svalna på galler.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.