Ljuvligajordgubbsrutor som smälter i munnen. Litekladdiga rutor blir det men oxå väldigt gott. Så vet du inte vad du ska baka till Valborg så baka denna
I veckan såg jag att Fredriktipsade om hans jordgubbsrutor med mandel. Otroligt god måste jag säga. Jag gjorde dock små ändringar, minskade sockret, gjorde kakan glutenfri samt ersatte halva kakan med kokos istället för mandel
Det kom en riktig högsommarvärme nu i veckan. Itisdags stod jag och svettades på en idrottsplan hela dagen där min skola hade skolkamp mot en annan skola
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Rör ner det i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och häll det i smeten, vänd varligt ner mjölblandningen
Häll smeten ilångpannan och strö över jordgubbsbitarna. Denna kaka gjorde jag igår. ½ dl riven kokos. Smörj och bröa en långpanna eller lägg ett bakplåtspapper i botten
I år orkar jag inte göra biskvier, sorry Lisa jag vet att det är dinafavoriter. -) men jag tror du kommer att gilla de här också, samma ingredienserliksom men det går så mycket fortare när allt åker i en långpanna
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör sedan ner mjölblandningeni äggsmeten. Häll smeten i formen. Hyvla tunna smörskivor över smeten (använd osthyveln)
Denna gång inspirerades jag av ett recept på raggmunk ilångpannan, från boken 'Mera vego' av Sara Ask och Lisa Bjärbo, och hade irivenpotatisi pannkakssmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.