Du behöver, för 6 st smörgåsar. 6 st skivor vitt bröd6 tsk chilisås (alt 6 tsk ketchup + 6 krm oregano, blandat)12 skivor skinka12 skivor smörgåsgurka (eller vanlig slanggurka)6 skivor tomat1 gul lök, i 6 skivor2 dl riven ost2 ägg2 krm svartpepparGör så här. Lägg brödskivorna i formen, klicka 1 tsk chilisås/ketchup på varje smörgås, bred ut den lite lätt. 6 tsk ketchup
Till våra barn som inte anser att sås med smak typ är god la jag över några av de frästa kycklingbitarna i en egen ugnsform, hällde på en blandning av grädde, salt, peppar och lite ketchup
Upptäckten av att vaniljyoghurten var slut igår eftermiddags när det var mellanmålsdags ledde till en cykeltur till Ica för M och mig [då är man bra sugen på yoghurt om man kan tänka sig att cykla till Ica med hungrig mage för att köpa yoghurt när det finns smörgåsar och annat hemma att äta, hihi]
Var dock försiktig med ketchupen så att den inte tar över, det behövs bara en lätt strykning av den. Dessa smörgåsar tar jag till ibland när vi vill äta något lätt eller enkelt
Häll barbequesås, ketchup och vatten på köttet. 1½ dl ketchup. 1½ dl ketchup. Mars månads Våga prova-tema var som ni säkert minns Vegetariskt, och då tipsade Ann-Louise om de här fantastiskt fina vietnamesiska pannkakorna
½ dl ketchup. ½ dl ketchup. Vad gör ni av överbliven pulled pork. Här blir det inte alltid så mycket över men om man råkar göra för mycket så är det bara till en fördel då det kan användas som pålägg på smörgås och i baguetter och som här i en riktigt läcker sallad
Rosta eventuellt smörgåsarna lätt eller stek utsidorna i stekpanna. Lägg på halverade köttbullar, några prickar ketchup, smörgåsgurka/cornichons och därefter rödbetssallad
➌ Hetta upp en stekpanna och stek smörgåsarna på medelvärme i lite olja, några minuter på varje sida (tills de fått lite färg och osten börjat smälta)