Bryn smör/kokosolja i en stekpanna och stek kycklingen några minuter på var sida på medelvärme. Här i Turkiet är vingarna så stora så man kan köpa dem delade i schnitzlar hos slaktaren, men det går förstås bra med mindre vingar också
På spisen stod den rimmade bogen och puttrade i sitt spad och lugn samt i kylen kunde man ana den fruktade men ack så goda pepparrotscremen som hade sina kusiner äpple och dill medblandat
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om. Lägg rödbetorna med den skivade sidan uppåt i en smord ugnsfast form tillsammans med vitkålen
Torsk600-800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 1 dl salt 1 l vatten 300 g körsbärstomater, blandade färger 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 5 kvist färsk timjan 3 msk olivolja 3 tsk sherryvinäger salt svartpeppar
Stek under tiden Kycklingbröst i Smör, krydda med Havssalt, Paprikapulver och Chiliflingor. Tillsammans med stora kycklingbröst från Altinbicak Et, blev det en riktigt god festmåltid att fira in vårens ankomst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.