Rulla ut filodegen på en fuktig handduk så att degen inte torkar till sig.
Skär degen i trekanter (pizzaslice-stl).
Pensla filodegen med ett lager penslingsmix och lägg sedan
1-2 msk fyllning på den breda kortsidan i trekanten. Rulla ihop till en tät ”cigarr” utan glipor.
Lägg upp dem på plåten och lägg över en fuktig kökshandduk medan du rullar klart alla piroger. Förslut rullarna väl med lite vatten så att de håller ihop under fritering.
Doppa dem i penslingsmixen och rulla dem sedan i ströbröd innan fritering.
Frityrsmeten har jag inte själv hittat på utan fått från inspiration från nätet. Det är väldigt sällan vi gör friterad kyckling men när barnen får höra att det blir så hoppar de av glädje, hihi
Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st250 g nötfärs1 liten gul lök130 g morötter½ msk olivolja1 dl krossade tomater1 msk tomatpuré1 ½ msk sweet chilisås2 krm saltsvartpeppar25 g färsk jäst5 dl vatten, 37 grader½ dl mager kvarg½ tsk salt60 g rågmjöl (ca 1 dl)300-350 g vetemjöl special (ca 5-6 dl)ägg och lite vatten till pensling1. Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.