Små friterade fetaostpiroger
clao
clao

Små friterade fetaostpiroger

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 rulle filodeg eller yufkadeg
  •  
  • Fyllning
  • 200 g fetaost
  • 100 g mozzarella
  • 1,5 dl finhackad persilja eller mynta
  • Lite paprikapulver
  •  
  • Till pensling
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2-3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • Ströbröd
  • 1 l olja till fritering

Beskrivning

    Blanda fyllningen väl (ost och persilja/mynta).

    Blanda ingredienserna till penslingen.

    Rulla ut filodegen på en fuktig handduk så att degen inte torkar till sig.

    Skär degen i trekanter (pizzaslice-stl).

    Pensla filodegen med ett lager penslingsmix och lägg sedan
    1-2 msk fyllning på den breda kortsidan i trekanten. Rulla ihop till en tät ”cigarr” utan glipor.
    Lägg upp dem på plåten och lägg över en fuktig kökshandduk medan du rullar klart alla piroger. Förslut rullarna väl med lite vatten så att de håller ihop under fritering.

    Doppa dem i penslingsmixen och rulla dem sedan i ströbröd innan fritering.

    De kan frysas i upp till 3-4 mån (ofriterade)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.