Den smakar verkligen precis som friteradbananmed lite kola-smak. Eftersom vi hade några bananer hemma som började bli lite väl mogna så slängde jag ihop den här pajen som efterrätt en vardagskväll medans jag lagade middag
En slags bananpaj som skulle smaka som friteradbanan. Jag dubblade receptet (fast använde inte så många bananer) och gjorde i fyra mindre pajformar så att man fick varsin
Tänkte att jag skulle dela med mig av mitt recept på det. Friteradbanan är super enkelt att göra själv, kanske inte många som vet om det men det är det
Men de två andra kommer jag jobba med idag. Sen gjorde jag denna smarriga Banana Cream Pie. Jag hade gjort soppa på hummer, räkor och torsk till förrätt och hjort med potatisgratäng till middag
Servera ljummen eller kall gärna med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass. Arbeta ihop till en deg (använd gärna elvisp med vispar eller köksmaskin så går det snabbt)
En vanlig och väldigt god kaka på Balkan som bakas med smördeg. Traditionellt brukar man fylla dem med en marängfyllning men dem är även vanliga med vaniljfyllning
Varva med smulade digestivekex. Varva jordgubbsmarinaden med grädde och digestivekex. 5 Ingredienser 500 g jordgubbar 2 msk socker saften från en halv citron 0,5 dl vatten 4 dl lättvispad grädde med 1 msk socker 10 smulade digestivekex Instruktioner Skär upp jordgubbarna i mellanstora bitar och blanda med socker, citronsaft, och vatten
Jag väljer att servera medlönnsirap och hemmagjord vaniljglass, som du hittar recept på. Antingen vill man äta friterade räkor, eller så har man en förkärlek till friteradebananermed glass
Passar jättebra tillsammans medvaniljglass. Jag och Kevin körde bakdag för någon dag sedan och nu var det ett tag sen jag friterade minipajer så vi gjorde sånna fyllda medbanan och nutella, Kevin kunde I N T E sluta äta dom för han tyckte dom var så goda
Bakad bananmedvaniljglass - beräknat på en personDetta behöver du. Vi köpte med oss mat och bakade bananeringredienser och firade mamsen på mors dag på detta viset
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 4 st Bananer Frityrsmet 2 dl vatten (iskallt) 2 dl Vetemjöl 1 msk Bakpulver Till fritering Solrosolja
Servera dem varma med tex vaniljglass, min mousse och ringla över kanelsirapen. När bananerna blivit gyllenbruna fiskar man upp dem med en hålslev och lägger dem på ett dubbelvikt hushållspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.