-) Vi startade veckan med en god avokadosallad med citrusdressing och perfekt kokta ägg. -) Vi har varierat med omelett och sallad som tillbehör till köttet och en god skysås som gör att det blir saftigt och gott
Lägg ut dem i en ugnsfast form 30 x 25 cm och ställ åt sidan. 1 st ägg. Så här gör du Blanda mjölk, grädde och ströbröd, ställ åt sidan och låt svälla ca 20 -30 min
Detta skippade jag och serverade mina biffar med pressad nypotatis, en gudomligt god och enkel skysås och hemmagjord pressgurka (recept på detta kommer i ett eget inlägg)
Tillsätt ägg, fond, färs och persilja och arbeta ihop till en smidig färs. Skysås. Forma järpar, med oljade händer, och lägg dem på ett fat eller smör-papper
Med lite gräddig skysås till hade det blivit ännu bättre. Att fläka ut fläskfilé och banka, lägga på fyllning och rulla ihop - det tycker jag är ett bra sätt att tillaga och variera köttet
Köttfärslimpa med champinjoner och skysås. Havregryn för lite frasig yta och ägg och potatismjöl för form och konsistens och jag byter inte bort detta vinnande recept som alltid blir så klockrent gott
Fläskfiléen serverades med en sallad, ugnsstekt potatis och en skysås. Lägg ca två skivor fläskfilé och en riktigt tjock skiva ädelost på varje smördegsplatta