Servera kåldolmarnamed kokt potatis, skysås, lingon och pressgurka. Om inte stekpannan är bränd så blir det väldigt gott att vispa ur pannan medskysåsen så att du får med allt det goda från dolmarna
Finns det något mer fantasilöst än vitkål med lite färs. Kåldolmar är en riktig klassiker (och som alla riktiga svenska traditioner, importerade från ett annat land
Lägg kåldolmarna tätt med skarven nedåt i en smord form och pensla dem rikligt med Milda Culinesse. Koka upp rikligt med vatten, tillsätt salt och lägg i kålen med rotänden uppåt
Här kommer en variant av kåldolmar fast i form av biffar som toppas med stekt sötad vitkål. Stek biffarna i smör, när de vänds krydda med svartpeppar och lite chilipowder
Lägg kåldolmarnamed skarven nedåt i en smord ugnsfast form. Hon lagade mat och experimenterade tidigt med maträtter som de andra mammorna i kvarteret aldrig ens hört talas om
Har väl en bit kvar till mormors kåldolmar men jag är absolut nöjd med mitt första försök. kåldolmar. Det bästa av allt är nog att mosa potatisen i brunsåsen och äta med lingon till sist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.