gul lök skuren i grova klyftor. Idag lördag lagar vi en rostbiff med krämig potatisgratäng till det rökta räkor och chili-citronaioli att doppa räkorna i
Rostbiff, kallskuren. ½ röd paprika, skuren i små bitar. Jag har då så klart använt mig av sötpotatis istället för bakpotatis, och istället för att servera med vitlökssmör, skagenröra eller skinkröra (som den oftast äts med) serverades sötpotatisen med rostbiff och en bönsalsa med soltorkade tomater och vitlök
Frukten skuren till en sallad är mycket populärt. SJÖMANSBIFF 400-500 g nötkött av innanlår, ytterlår, rostbiff, högrev i tunna skivor2 msk smör2 tsk salt1 kryddmått vitpeppar3 stora gula lökar12 medelstora skalade potatisar1/2 flaska öl (33 cl), lättöl går bra och mörkt öl blir mycker gott, kan uteslutas3-4 dl vatten1/2 buljongtärning, kan uteslutas1/2 lagerblad, kan uteslutas1 tsk soja, kan uteslutas några droppar Worcestersås, kan uteslutasSkär köttet i skivor och dela dem i stora bitar
Skulle jag liksom välja den läckra, chokladtäckta mandel- och nötrutan, den valnötspanerade kycklingfilén med blomkåls- och hamparisotto, det frasiga, sherrybakade anklåret eller rentav gårdagens middag – sojapasta med svampstuvning, parmesan och rostbiff – som var ett resultat av en svamputflykt i trakterna kring Vombsjön här i Skåne
Fredagsmyset med baguette, rostbiff och potatissallad. 1/2 vitkålshuvud, hyvlad eller fint strimlad1 stor gul lök, hackad1 vitlök solo, hackad1 stor morot, skuren i skivor1 grönsaksbuljong1 msk honung eller sirap1,5 cm färsk ingefära, finhackad3 msk ljus soja1 msk tomatpureett par nypor svartpeppar5 dl vatten300 gram quornfärs (eller kött- eller soja-)+ olja till stekningFräs lök, vitlök, färs, ingefära i olja i några minuter i en stekpanna